Matbröd med råg

Rågbröd

3 dl grovt rågmjöl
3 dl rågsikt
7 dl vetemjöl special
1 pkt jäst
5 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
2 msk brödkryddor
2,5 msk mörk sirap
50 gr smält smör

Blanda ut jästen i vatten.
Tillsätt de torra ingredienserna och blanda i maskin ca 10 min.

Låt degen jäsa i 40 min. Kör degen i maskin igen, ca 1 min.

Dela upp degen i två delar. Rulla till två inte allt för släta korvar och tvinna dem.

Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 40 min.

Grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 35 min. Innertemperaturen ska vara 96°

Kommentarer
Postat av: Kristina

Hej! Ville bara säga att jag bakade brödet och det blev mycket gott! Funderar dock på att göra det i formar nästa gång då det blev så "platt" brödet.

2011-09-18 @ 10:03:18
URL: http://rosenlunds.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen