Enkelt surdegsbröd

Enkelt Surdegsbröd

Dag 1. Kväll.
(igår kväll alltså)

100 gr surdegsgrund blandades med
180 gr rågmjöl, ekologiskt
300 gr vatten.

Sedan täckte jag över med plast och lät den stå över natten. Idag är den fin och bubblig.

Dag 2.
Surdegen från igår.
50 gr vatten
300 gr rågsikt
10 gr salt
0,5 tsk kummin (om man vill... )

Blanda allt i en bunke i en par minuter. Låt jäsa till degen blivit dubbelt så stor, tar dryga 2 timmar.

Tryck ner bakplåtspapper i en kastrull som rymmer 2,5 l och häll ner degen. Strö på lite kumminfrön och mjöl, täck med en handduk och låt jäsa till den rest sig ordentligt. Cirka 1 timme.

enkelt surdegsbröd

Sätt ugnen på 275°C.
Sätt in brödet i ugnen och sänk temperaturen till 250°C.
Efter 15 min sänker du temperaturen till 200°C.
Låt brödet stå i 15-20 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen