Mjukt tunnbröd (i stekpanna)

Mjukt tunnbröd i stekpanna
Förlåt, igen, för dålig bild. Kanske bättre än ingen?

50 gr smör
5 dl mjölk
0,25 pkt jäst
0,5 tsk salt
0,5 tsk hjorthornssalt
1 tsk stött fänkål
1 tsk stött anis
0,5 dl socker
1 msk sirap
4 dl rågsikt
8 dl vetemjöl

Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37°C.
Smula jästen i en bunke och lös sedan upp jästen med lite av vätskan. Häll sedan i resten.

Blanda i alla ingredienser, förutom vetemjölet. Det ska ner när det andra är väl blandat.

Låt jäsa under duk ca 40 min.

Dela degen i 15 bullar. Kavla ut varje bulle med kruskavel.

Stek sedan i en stekpanna, på medelvärme, ca 1-2 min på varje sida. Det är väldigt olika beroende på hur tunna du fått bröden och din stekpanna/spis.

Har du ingen kruskavel får du nagga bröden ordentligt med en gaffel, de jäser som pitabröd annars..

Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Tunnbröd är så gott.

2011-07-24 @ 10:47:44
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Simone

jag älskar tunnbröd att jag t.om kom på ett,och så klart finns receptet hos mig.Jättegott bröd blev det.



2011-07-24 @ 20:53:35
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.com
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Tunnbröd/Stekpannebröd är så gott

2011-07-24 @ 21:23:25
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Johanna

Åh sådant bröd är verkligen underbart gott!

Postat av: Camilla

Hej hej!!



Men du det måste jag prova, gillar bröd i alla former!! Länkar dej från min sida så jag hittar tillbaks...



Ha det gott, camilla.

2011-08-03 @ 17:24:31
URL: http://camilla1975.blogspot.com
Postat av: Terminalglasögon

Älskar det tunnbröd man köper i affären, kan tänka mig att detta är tio gånger godare. Bakar bröd ibland, men det har aldrig slagit mig att baka tunnbröd. Tack så mycket för receptet.

2011-08-12 @ 22:30:13
URL: http://www.terminalglasogon.com
Postat av: Yesmin

Hej! KANON fin blogg du har! Jag ska framöver på min blogg har dagens bloggare och undrar om jag kan få hänvisa till din sida? Om det också är OK att jag få låna bilder där jag givetvis hänvisar till din blogg?

Får önska dig en kanon bra dag!!

Yesmin

2011-08-18 @ 08:54:28
URL: http://vardaxlyx.devote.se
Postat av: Emma - Husmor Emma

Åh tunnbröd! Måste ju bli så mycket godare att göra dem själv, måste verkligen prova någon gång!

2011-09-12 @ 11:21:11
URL: http://husmoremma.blogspot.com
Postat av: Ann-Sofi

Detta har jag aldrig testat! Detta ska testas nästa gång det är taccokväll!

2011-09-26 @ 15:13:10
URL: http://www.matsafari.blogspot.com
Postat av: Hanna

Hej!

Kanske kan denna tävling vara någonting för dig?

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=164763170276062

2011-09-28 @ 21:12:57
Postat av: Hanna

Hej!

Kanske kan denna tävling vara någonting för dig?

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=164763170276062

2011-09-28 @ 21:13:22
Postat av: Katja

Det där får definitivt testas någon gång!

2011-10-19 @ 23:53:23
URL: http://www.foodelicious.se
Postat av: Bella

Vilken fin blogg du har! Glad att jag hittade hit :-) Jag tänkte faktiskt baka mjukkaka här någon dag så då ska jag nog testa ditt recept :) Aldrig testat att göra i stekpanna förut!

2011-10-24 @ 21:55:25
URL: http://mycookingheart.blogg.se/
Postat av: MISS ALICIA

Hej!



Ta gärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där det finns smycken för dig och accessoarer för ditt hem.



Bland annat har vi lägst webbpris i Sverige på Kew Royal Botanic Garden's populära doftljus!



Skäm bort dig själv i höstmörkret, eller varför inte vara ute i god tid med julklapparna?



Välkommen!



Vänliga hälsningar,

www.missalicia.se



PS. Gilla vår Facebooksida för att hålla koll på nyheter och tävlingar: http://www.facebook.com/pages/Miss-Alicia/118723208236702

2011-11-08 @ 16:18:07
URL: http://missalicia.se
Postat av: Veronica

Tror nästan att jag ska ta och testa baka, lät så gott. Har hittat hit i dag, jätte fin blogg! Kika gärna in på min sida om du har tid. Önskar dig en trevlig 2:a advent.

2011-12-02 @ 11:43:57
URL: http://www.vickandesign.webshoponline.se
Postat av: Javad Amini

Det godaste bröd som finns...

2011-12-02 @ 21:23:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen