Laxgryta med spenatris

Laxgryta med spenatris

1 gul lök
4 port fullkornsris
1 msk grönsaksfond

2 morötter
1 purjolök
1 knippe grön sparris

1 burk créme fraiche
2 dl vatten
2 msk fiskfond
1/2 citron

400 gr laxfilé
100 gr färsk bladspenat
100 gr skalade räkor

Skala och finhacka löken. Stek den i smör.
Tillsätt ris och vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll i grönsaksfonden och koka enligt anvisning.

Skala och strimla morötterna fint. Skölj och ansa purjon, skär i fina strimlor. Skär av den nedersta delen på sparrisen och dela den om den är grov. Fräs grönsakerna i smör utan att de tar färg.
Tillsätt créme fraiche, vatten och fiskfond.
Låt allt koka upp.

Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Putsa laxen och skär i 2x2 cm kuber.

Lägg försiktigt laxkuberna i såsen och låt dem sjuda med några minuter.

Blanda ner spenaten i riset när det är färdigkokt och låt spenaten bli genomvarm.

Lägg över räkor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen