FikaMera

IB Laursen

Titta vilket fantastiskt paket jag fick från FikaMera.se. De formar från IB Laursen jag pratade om tidigare samt en bakslev från Rice.

Jag älskar deras hemsida och tycker det är så himla kul med deras tema "Veckan bakrecept".
Där kan du själv skicka in ditt bästa recept. Dina kakor har då chansen att synas på deras första sida.

Lax med parmesantäcke

Lax m parmesantäcke
(fotat med mobilkameran, ber om ursäkt för dålig bild)

4 laxfiléer
200 gr bladspenat
2,5 dl créme fraiche
100 gr parmesan

Tina bladspenaten och krama ur vattnet. Lägg den sedan i en ugnssäker form.
Lägg över laxen, salta och peppra.
Riv parmesan grovt och blanda ihop med créme fraichen. Häll den sedan över laxen.

Ställ in laxen i ugnen på 200°C i ca 20 min

Pepparrotsröra

Pepparrotsröra med hamburgerkött

1 pkt färskost m pepparrot
200 gr hamburgerkött

Ät till exempel med avokado eller i mjukt tunnbröd

Våfflor med mandelmjöl

LCHF våfflor med mandelmjöl

(5-6 laggar)

10 gr smält smör
3 ägg
1,5 dl grädde
2,5 dl mandelmjöl
Salt

Smält smöret. Blanda äggen och grädden, vispa ihop lätt.
Tillsätt mandelmjölet och salt.

FikaMera

Älskar ni också hemsidor med saker för köket? Och för baket?

Gå in på www.fikamera.se. Just nu är ett av mina recept på Congobars med på deras sida!

Jag älskar de här muffinsformarna från IB Laursen. Anna Åberg aka Starwoman som bloggar på bloggfamiljen serverade smulpaj i sina, fint!

Starwoman på bloggfamiljen.se
Foto: Anna Åberg, Starwoman på Bloggfamiljen.se

Herrgårdstårta

Herrgårdstårta

1 pkt Kungsörnen Sockerkaksmix

5 äggvitor
2,5 dl socker
1 pkt flagad mandel

Grädde
Hallon

Sätt ugnen på 150°C.

Blanda ihop sockerkaksmixen enligt anvisningarna på paketet.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Tillsätt sedan resten av sockret.
Bred över marängen toppigt på sockerkakssmeten.
Strö över mandeln.

Grädde i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

Låt kakan kallna och bred över grädde, toppa med hallon.

LCHF pannkakor

LCHF Pannkakor

2 ägg
2 dl grädde
1 msk fiberhusk
Salt

Blanda samman alla ingredienser i en bunke och låt de svälla i 5 minuter.
Stek i lite smör medelvärme.

Rösti med Kalixrom

Röst med Kalixrom

5 potatisar
1 röd lök
Créme fraiche
Kalixrom

Skala och grovriv potatisen i en bunke. Salta och peppra.

Klicka ner smör i en stekpanna och lägg ner 4 stycken små högar med potatis. Platta till med stekspaden och stek gyllenbruna på både sidor.

Hacka rödlök.

Klicka på créme fraiche, rödlök och kalixrom.

Laxgryta med spenatris

Laxgryta med spenatris

1 gul lök
4 port fullkornsris
1 msk grönsaksfond

2 morötter
1 purjolök
1 knippe grön sparris

1 burk créme fraiche
2 dl vatten
2 msk fiskfond
1/2 citron

400 gr laxfilé
100 gr färsk bladspenat
100 gr skalade räkor

Skala och finhacka löken. Stek den i smör.
Tillsätt ris och vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll i grönsaksfonden och koka enligt anvisning.

Skala och strimla morötterna fint. Skölj och ansa purjon, skär i fina strimlor. Skär av den nedersta delen på sparrisen och dela den om den är grov. Fräs grönsakerna i smör utan att de tar färg.
Tillsätt créme fraiche, vatten och fiskfond.
Låt allt koka upp.

Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Putsa laxen och skär i 2x2 cm kuber.

Lägg försiktigt laxkuberna i såsen och låt dem sjuda med några minuter.

Blanda ner spenaten i riset när det är färdigkokt och låt spenaten bli genomvarm.

Lägg över räkor.

RSS 2.0
Matbloggstoppen