Kladdkaka

Det finns mååånga recept på kladdkakor och alla tycker att de har den bästa. Nåväl. Den här är väldigt god iaf!

Bästa kladdkakan

2 ägg
3 dl socker
5 msk kakao
1,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 gr smör

Vispa ihop ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret.

Grädda i nedre delen av ugnen på 200°C i ca 15 min. Tänk på att kakan ska vara lös när du tar ut den.. den stelnar till.

Fylld kycklingfilé m mozzarella

Fylld kycklingfilé

4 kycklingfiléer
5 soltorkade tomater
4 skivor serranoskinka
1,5 pkt mozzarella med basilika

Gör ett snitt i kycklingfiléerna.
Stek filéerna i smör i en stekpanna, salta och peppra. Låt de bara få en stekyta.

Strimla de soltorkade tomaterna och lägg i tillsammans med en skiva lufttorkad skinka.
Lägg i en form och ställ in filéerna i ugnen på 175 grader i 10 min.

Ta ut och lägg över två skivor mozzarella på varje filé och ställ tillbaka in i ugnen, öka gradantalet till 225°C och grill. Ställ formen högst upp och håll koll på osten, lagom till den fått färg är kycklingen klar.

RSS 2.0
Matbloggstoppen