Amerikanska blåbärsmuffins


125 gr smör
2,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker


2 ägg
1,25 dl mjölk


5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt


3 dl blåbär


Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop smör och socker. Tillsätt sedan äggen, ett i taget. Vispa upp.
Blanda ner mjölken följt av de torra ingredienserna och slutligen blåbären.


Fördela i muffinsformar. Fyll 2/3 av stora muffinsformar om du vill få dom som "amerikanska" jag tycker dom räcker bra i den här storleken..


Grädda i mitten av ugnen på 200°C i ca 10 min


Jordgubbsmuffins m vitchoklad




100 gr smör
3 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
200 gr vitchoklad
jordgubbar


Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Blanda in det avkallnade smälta smöret.


Hacka den vita chokladen och vänd ner även den.


Klicka ut i formar och strö över lite hackade jordgubbar, färsta eller upptinade spelar ingen roll.


Tips! Om du använder upptinade bör du se till att dom är ordentligt avrunna och sedan strö över lite potatismjöl eller liknande som suger upp vätskan. Annars kan dom lätt bli blöta.


Ultimate chocolatechip cookie


ChocolateChip Cookie


175 gr avsvalnat smör
2,5 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
200 gr mörk choklad


Värm ugnen till 175°C
Vispa smör, socker och farinsocker poröst. Vispa sedan i ägget och äggulan.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dom i smeten. Hacka chokladen grovt
och rör ner även den.
Blanda till en deg.
Klicka ut degen på en plåt och grädda ca 17 min.
Låt dom svalna på galler.


RSS 2.0
Matbloggstoppen