Kanel & russin bagels

25 gr jäst för söta degar

5 dl ljummet vatten

2 msk flytande honung

2 msk kanel

2,5 tsk salt

1,5 dl russin

11-12 dl vetemjöl special

 

Vatten till kokning

 

1 ägg

 

Smula ner jästen i en bunke och lös upp med vatten. Tillsätt honung, kanel, salt och russin.

Arbeta ner mjölet, lite i taget. Låt maskinen jobba i ca 5 min. Degen ska vara ganska hård.

 

Låt jäsa i 40 min, till dubbel storlek.

 

Forma 12 runda bullar och tryck ett hål i mitten med pekfingret. Snurra med fingret så att ringen blir större.

 

Jäs bagelsen under bakduk i ca 30 min.

 

Koka upp vatten i en stor kastrull och sätt ugnen på 175°C.

 

Koka degringarna i vattnet, några i taget, ca 2-3 min per sida. Låt dem sedan torka av på en ren kökshandduk.

 

Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispad äggvita och grädda bröden i mitten av ugnen ca 20-25 min


Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Bagels har jag aldrig bakat själv, det måste jag ta och testa

2010-10-21 @ 21:15:58
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Anonym

jag älskar bagels men har alltid trott att det är så svårt!?

2010-10-21 @ 22:55:09
Postat av: Sofia

Mmm, låter gott!

2010-10-22 @ 12:24:12
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
Postat av: Erika - Bakglädje

Bagels bakar jag ibland. Spännande med kanel i, det måste jag testa. :-)

2010-10-22 @ 12:31:33
URL: http://bakgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen