Chokladdessert -superenkel!


(Sorry för den extremt fula bilden, är hemma i Umeå och har bara min digital kamera här)

Kladdkaka (färdig)
Chokladpudding
Grädde/glass

Varva kladdkakan, chokladpudding och grädde eller glass i ett glas, ställ dom svalt i väntan på att bli uppätna.

Pillow cookies. Kakor med brownie..



200 gr smör
3,5 dl farinsocker
2 ägg
1 äggula
6 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Mjölkchoklad
Färdig brownie

Hacka upp browniebitar och ställ dom i frysen, så att de håller formen.
Vispa upp smöret mjukt och fluffigt, vispa ner farinsockret följt av vaniljsocker, äggen och äggulan.

Blanda ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver i en skål. Vänd ner i smeten.

Hacka upp chokladen och vänd ner den sist.
Låt stå kylt i ca 1 timme.

Forma bollar av degen, tryck i en bit brownie och rulla ihop till en boll. Lägg ut på bakplåtspapper.

Grädda kakorna i mitten av ugnen på 180°C i ca 18 min.



Kanel & russin bagels

25 gr jäst för söta degar

5 dl ljummet vatten

2 msk flytande honung

2 msk kanel

2,5 tsk salt

1,5 dl russin

11-12 dl vetemjöl special

 

Vatten till kokning

 

1 ägg

 

Smula ner jästen i en bunke och lös upp med vatten. Tillsätt honung, kanel, salt och russin.

Arbeta ner mjölet, lite i taget. Låt maskinen jobba i ca 5 min. Degen ska vara ganska hård.

 

Låt jäsa i 40 min, till dubbel storlek.

 

Forma 12 runda bullar och tryck ett hål i mitten med pekfingret. Snurra med fingret så att ringen blir större.

 

Jäs bagelsen under bakduk i ca 30 min.

 

Koka upp vatten i en stor kastrull och sätt ugnen på 175°C.

 

Koka degringarna i vattnet, några i taget, ca 2-3 min per sida. Låt dem sedan torka av på en ren kökshandduk.

 

Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispad äggvita och grädda bröden i mitten av ugnen ca 20-25 min


RSS 2.0
Matbloggstoppen