Äpple & kanelmuffins med smuldeg




100 gr smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 citron, skalet
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt


3 stora äpplen
1 msk smör
2 msk socker
2 msk kanel


75 gr kallt smör
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl socker


Sätt ugnen på 175°C. Vispa sedan ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Rör sedan ner smält smör, mjölk och det rivna citronskalet.
Blanda ner mjöl, salt och bakpulver i smeten.


Skär äpplena i skivor och stek i smör tillsammans med socker och kanel tills de mjuknat. Låt svallna.


Nyp ihop kallt smör, havregryn, mjöl och socker till en smuldel.


Klicka ner smet, äpple och toppa med smuldeg i muffinformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min, det går snabbare om du gör små muffins. Då mellan 10-15 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen