Chokladkoppar med chokladmousse och grädde

Choklad
Ballonger (små, avlånga)
Chokladmousse
Grädde

Blås upp ballonger i lämplig storlek.

Smält chokladen i vattenbad. Klicka sedan ut en matsked choklad på ett bakplåtspapper, doppa sedan ballongen i chokladen och ställ ner den på plåten.
Upprepa och låt dom stelna.

Ta luften ur ballongerna och chokladkopparna är färdiga.

Fyll dom med chokladmousse och en klick grädde.

Andra alternativ är jordgubbsmousse, någon god glass, fruktsallad osv..



Koh Phangans salladsdressing

Alla jag känner, som gillar Koh Phangan (en asiatisk restaurang här i Sthlm), är helt frälst i deras sås över dressingen. Vi får alltid till svar att det är ett hemligt recept men här är ett som iaf är väldigt likt:

1 dl fisksås
1 kruka koriander
Chili (efter smak)
Vitlök (efter smak)
2 msk råsocker
2 msk limejuice

Späd ut med vatten om det blir för salt..

 


Prinsesstårtor i miniatyr

Prinsesstårta

200 gr philadelphia
2 msk florsocker
1 vaniljstång

Färdiga små vaniljmuffins
Marsipan
Hallon

Kavla ut marsipan och tryck ut ett tunt lager i en form.

Rör ihop färskost, florsocker och vaniljstångens frön.

Börja att fylla toppen med färskosten, tryck sedan dit 2-3 hallon och sedan 3/4 av muffinsen. Tryck ihop, vänd botten ner och tryck sedan ur "tårtan" från folien. Dekorera t ex med någon marsipanfigur, florsocker eller ringla över smält choklad

PrinsesstårtaPrinsesstårta


Congo bars (chocolate-chip-cookies/brownies)

 

Jag vet inte vad jag ska kalla dom här. Jag kan bara säga att det är bland det godaste jag har bakat. Det är som chocolate chip cookies med browniekonsistens..

 

6,5 dl mjöl
2,5 msk bakpulver
0,5 msk salt
150 gr smör
4,5 dl farinsocker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
M&Ms (eller vanligt choklad)

 

 

(Man kan även ha i bitar av fudge, nötter osv)

 

 

Sifta mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan och blanda sedan ihop rumstempererat smör och farinsocker.
Tillsätt ägg, ett i taget, följt av vaniljsockret och slutligen chokladen.
Bred ut smeten i en form och grädda i mitten av ugnen på 175°C i 30 min.

 


RSS 2.0
Matbloggstoppen