Tekakor




1 liter mjölk
8 dl havregryn
175 gr smör
75 gr jäst
1 tsk salt
0,5 dl vit sirap
2 liter mjöl


Blanda mjölk och havregryn och låt dom svälla över natten.
Blanda sedan ner smöret i grynblandningen och värm upp till smöret smält, lös upp jästen.
Tillsätt salt, sirap och nästan allt mjöl.


Låt degen jäsa i 40 min.


Knåda degen och forma tekakor. Nagga med gaffel och låt dom svälla ytterliggare 40 min.
Grädda i mitten av ugnen på 225°C i ca 8-10 min.


Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Ser riktigt goda ut. Det receptet spar jag. Låter gott med havregryn i, brukar ge saftiga bröd.

2010-07-23 @ 16:14:52
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Karin - Baka Kakan

Hej, Vad mycket gott du hade på din blogg. Här kommer jag hänga en del...



Har precis börjat blogga jag med, såg att vi har samma bloggnamn fast bakvänt :)

2010-08-06 @ 11:20:16
URL: http://bakakakans@blogspot.com
Postat av: Sanna

Bakade dessa igår och dom var HELT fantastiska, tack så mycket för receptet.

Jag brukar frysa in dom direkt och ta fram när de ska ätas, så att dom håller sig saftiga.



Önskar du kunde lägga ut lite recept oftare!



Kram på dig :-)

2010-08-18 @ 07:37:13
Postat av: Ingrid

Nästa gång jag bakar tekakor ska jag baka de här. Det verkar vara ett bra recept. Har själv ett recept på tekakor med kardemumma i degen som jag kan ge dig. Det receptet finns på min blogg.

Kram!

2010-10-26 @ 16:06:50
URL: lihttp://lill-ingrid.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen