Banan-choklad cupcakes


60 gr rumstempererat smör
3,6 dl socker
2 stora ägg
2 mosade bananer
1 tsk vaniljsocker
4,8 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,7 dl fil
2,5 dl hackad mjölkchoklad (stora bitar)


Choklad el vaniljfrosting


Vispa ihop smöret och sockret. Vispa sedan ner ett ägg i taget.
Sedan tillsätter du de mosade bananerna och vaniljsockret och vispar ordentligt.


Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en separat skål.
Vispa ner i banansmeten, varva med filet.
Börja och sluta med mjölblandningen.


Rör i chokladen.


Grädda i stora muffinsformar i mitten av ugnen på 180°C i ca 25 min.


Chokladfrosting:


1,5 dl florsocker
2 msk kakao
2 msk espresso
1 msk smör


Smält i kastrull över vattenbad. (jag gjorde min lösare med mer vätska för att "hälla" chokladen över)

Kommentarer
Postat av: recept

Ser jättegott ut! Detta recept måste prövas här i hemmet.

2010-01-09 @ 11:38:44
URL: http://bakrecepten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen