Doppade marshmallows

Någonting som är väldigt gulligt, enkelt men gott är marshmallows doppade i mörk choklad.

En kakpinne, mörk choklad och olika strössel är allt som behövs.. Ja, man behöver inte ens kakpinnen, knappt strösslet..


Oreocupcakes



5,5 dl mjöl
2,4 dl kakao
1,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
180 gr smör
4,8 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
3,5 dl fil


4 dl grädde
2 msk florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
6 msk oreo kaksmulor


Skikta mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en bunke.


Vispa rumstempererat smör luftigt och vispa sedan ner farinsockret och vaniljsockret. När det blandats ordentligt tillsätter du ett ägg åt gången och blandar.


Ta sedan mjölblandningen och varva med filet. Börja och avsluta med mjöl.


Grädda i mitten av ugnen på 175°C i 20-25 min.


Vispa sedan grädden och blanda ner florsocker, vaniljsocker och kaksmulorna.


När muffinsarna är klara ställer du dom för att svalna. Tryck sedan ner ett litet hål i mitten som du sedan fyller med grädden.


Spritsa grädde på toppen och voíla! Bara muffinsarna i sig är bland de godaste jag ätit i chokladmuffinväg!


Hallon/mango smoothie



20 gr vaniljprotein
3 dl lättmjölk
50 gr hallon
50 gr mango
1 msk linfrön

Mixa i med handmixer och rör sedan ner linfrön


Tigerkaka


Min kamera är tyvärr inte här så jag har lånat bilden från dn.se

200 gr flytande smör
2 dl socker
3 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao

Vispa ihop smör och socker.
Vispa sedan ner 1 ägg i taget i smeten.

Blanda ihop mjöl och bakpulver, varva ner i smeten med mjölken.

Tillsätt vaniljsockret och häll ner 2/3 av smeten i en "bröad" sockerkaksform.

Blanda ner kakaon i resten av smeten och varva i den ljusa. Ta ett lämpligt föremål och gör
mönster i smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min på 175 grader.

 

 


Fluffy frosting


0,8 dl vatten
2,3 dl socker
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker

Blanda vatten, socker och citron i en kastrull. Värm det på spisen till det börjar sjuda.

Vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret till det börjar bildas mjuka toppar.
Häll lite i taget av den varma sockerlösningen i äggviteblandningen under konstant vispning.
Det får gärna ta ca 10 min.

Vispa till marängen är kall och har fått hårda toppar.


Chokladfrosting

Frosting ska börja få egna inlägg... Såklart

Chokladfrosting

1,5 dl florsocker
2 msk kakao
2 msk espresso
1 msk smör

Smält i kastrull över vattenbad


Hurtbullebröd



2 dl havregryn
5 dl vetemjöl special
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl krossade linfrön
1 dl grovt hackade hasselnötter
1,5 dl russin
0,5 dl flytande honung
1 dl lingonsylt
4 dl mild yoghurt naturell

Blanda ihop de torra ingredienserna följt av sylten, honungen och
yoghurten.
Blanda ihop till en smet och häll över i en brödform.

Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 60 min

Banan-choklad cupcakes


60 gr rumstempererat smör
3,6 dl socker
2 stora ägg
2 mosade bananer
1 tsk vaniljsocker
4,8 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,7 dl fil
2,5 dl hackad mjölkchoklad (stora bitar)


Choklad el vaniljfrosting


Vispa ihop smöret och sockret. Vispa sedan ner ett ägg i taget.
Sedan tillsätter du de mosade bananerna och vaniljsockret och vispar ordentligt.


Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en separat skål.
Vispa ner i banansmeten, varva med filet.
Börja och sluta med mjölblandningen.


Rör i chokladen.


Grädda i stora muffinsformar i mitten av ugnen på 180°C i ca 25 min.


Chokladfrosting:


1,5 dl florsocker
2 msk kakao
2 msk espresso
1 msk smör


Smält i kastrull över vattenbad. (jag gjorde min lösare med mer vätska för att "hälla" chokladen över)

Strawberry cupcakes m fluffy frosting

50 gr rumstempererat smör
1,8 dl socker
2 äggvitor
0,8 dl mixade jordgubbar el osötad jordgubbssylt
1,6 dl lätt jordgubbsfil
2,4 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt

Blanda mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en liten skål.
Vispa ihop ägg och socker.
Tillsätt äggvitorna en i taget, vispa ordentligt mellan.
Vispa ner jordgubbarna ordentligt och sedan mjölblandningen varvat med filet.
Låt det bli ca 3 omgångar av varje.
Grädda i mitten av ugnen på 180°C i ca 20-25 min


RSS 2.0
Matbloggstoppen