Seg kladdkaka

50 gr smör
2 ägg
2 socker
1 dl farinsocker
0,5 dl matolja
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
En nypa salt
50 gr grovt hackad choklad



Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst.

Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd sedan ner växelvis med oljan och smöret. Börja och avsluta med mjölblandningen.
Häll smeten i en form.

Hacka chokladen grovt och strö över kakan.

Grädda i mitten av ugnen på 175°C i 30 min


Kommentarer
Postat av: Peter

kladdkaka slår ju aldrig fel! Extremt god och var slut på tallriken innan jag reflekterat över smaken...Bra Betyg! 8/10

2010-02-02 @ 08:19:16
Postat av: Daniella - BakeCake

Herregud vad gott det där ser ut! Verkar vara att jätte bra recept, så det tar jag definitivt med mig!

Kram Daniella

2010-02-02 @ 12:13:02
URL: http://bakecake.blogg.se/
Postat av: Sandra drömkaka

Kladdkaka är något jag verkligen aldrig tröttnar på, din låter väldans god med farinsocker i :)



& tack för din kommentar på min bakblogg, är nu riktigt sugen på att baka något snarast igen :)

2010-02-03 @ 12:43:56
URL: http://dromkaka.blogg.se/
Postat av: Anna-Maria

Oj, vad gott! Så du strör alltså över chokladen sist.. fiffigt!

2010-02-08 @ 13:31:42
Postat av: Nanna

Oj, vad jag blir sugen på kladdkaka! Ska nog baka en idag

2010-02-09 @ 10:49:00
Postat av: vit kladdkaka

Vilket smarrigt recept! Dessutom har du en riktigt fin blogg.

Postat av: sandra pahlm

testade receptet och kakan blev jättetorr för mig trots att jag tog ut den 10 min tidigare än ugnen :(

2011-07-20 @ 19:41:19
URL: http://pahlm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen