Morotsbröd med dinkel


1 pkt jäst för söta degar
5 dl mjölk
50 gr smör
2 msk vit sirap
2 stora grovt rivna morötter
1 tsk salt
4 dl vetemjöl special
7 dl dinkelmjöl med fullkorn


Smula jästen i en stor bunke. Smält smöret och häll i mjölken.
Häll en del av mjölkblandningen över jästen och låt det lösas upp. Tillsätt sedan resten av mjölken.


Tillsätt de rivna morötterna, saltet och sirapen.


Arbeta sedan ner vetemjölet följt av dinkelmjölet, låt assistenten jobba i minst 5 minuter.


Jäs degen i 40 minuter.


Platta ut degen i en långpanna, antingen smord eller med bakplåtspapper. Skär fyrkanter med en vass kniv och låt degen jäsa i 40 min till.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min på 225°C


Kommentarer
Postat av: bröd

Ser riktigt gott ut! Snålvattnet rinner..

2010-02-19 @ 19:00:35
URL: http://bakrecepten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen