Grahamsbullar


1 pkt jäst för söta degar
4 msk smör
4 dl mjölk
4 tsk vit sirap
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl special


Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, när den blivit 37°C häller du den över jästen och låter den lösas upp.


Tillsätt salt, sirap, grahamsmjöl och vetemjölet. Spara ca 1 dl till utbaket.


Låt jäsa i 40 minuter.


Arbeta ihop degen igen och forma 16 bullar, ställ ut på en plåt och låt dom jäsa i ytterliggare 30 min.


Grädda i mitten av ugnen i ca 7-8 min på 250°C.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen