Cheesecakebollar




Cheesecake (halvfrusen)
Smulade digestivekex
Choklad


Jag hade cheesecake kvar sen brownie/cheesecake muffinsarna. Jag frös in den och har nu använt en glasskopa för att göra små cheesecakebollar.


Sedan rullade jag dom i krossade digestivekex och ställde dom i frysen för att stelna.


Smälte choklad i vattenbad, doppade cheesecakebollarna och in i frysen igen.


Chokladtårta m chokladglasyr






Här använde jag samma chokladsmet recept som jag brukar använda till dessa och dessa.
Sen tog jag chokladglasyr och pyntade lite.


Brownie/cheesecake muffins




90 gr smör
2,4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2,75 dl mjöl
1,2 dl kakao
0,75 tsk bikaronat
0,5 tsk salt
1,8 dl fil


1 äggula
200 gr philadelphia
7 msk socker


Sikta mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en skål.


Vispa rumstempererat smör luftigt och blanda ner sockret. Tillsätt ägget.
Varva sedan filet och mjölblandningen. Börja och avsluta med mjöl.


Vispa ihop cheesecakesmeten.


Klicka ner i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 20-25 min.


Cupcakebites




Brownie/chokladkakemix
1 pkt philadelphia
Vit choklad
Mörk choklad
M&Ms


Gör först chokladkakan enligt anvisningar på paketet. Låt den svalna.


Smula sönder kakan och blanda ihop den med philadelphian. Gör till valfri form och ställ sedan in för att stelna i kylen.


Doppa i mörk choklad och låt dom stelna.


Doppa sedan toppen i vitchoklad (jag har färgat min rosa) och sätt på en liten godis, sprinkla över strössel eller ringla över mörk choklad. In i kylen..

Man kan även göra med en chokladbotten, vilket är lite lättare.


Grahamsbullar


1 pkt jäst för söta degar
4 msk smör
4 dl mjölk
4 tsk vit sirap
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl special


Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, när den blivit 37°C häller du den över jästen och låter den lösas upp.


Tillsätt salt, sirap, grahamsmjöl och vetemjölet. Spara ca 1 dl till utbaket.


Låt jäsa i 40 minuter.


Arbeta ihop degen igen och forma 16 bullar, ställ ut på en plåt och låt dom jäsa i ytterliggare 30 min.


Grädda i mitten av ugnen i ca 7-8 min på 250°C.


Lemon Curd


4 dl florsocker
Skal från 2 citroner
1 dl citronsaft
2 ägg
75 gr smör


Blanda florsocker, citronskalet, citronsaft och äggen i en kastrull. Låt det sjuda tills det tjocknat.


Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret.


Häll upp i burk och låt det stå i kylskåp, den håller ca 2-3 veckor.
(Lemon Curd är gott som marmelad, som fyllning i muffins, tårtor eller kakor)


Sandwich (glass)


1 förp choklad/browniemix
Vaniljglass


Baka ut kakmixen enligt instruktioner. Jag hällde ut smeten på en plåt för att få kakan tunn. Tänk då på att gräddningstidnen blir kortare.


Låt svalna och stansa ut valfri form. Jag gjorde blommor (även om de inte syns från denna vinkel)


Lägg glass på glass och ställ in i frysen igen.


Cakeballs av Oreos



2 pkt Oreo kakor
1/2-1 pkt philadelphia
200 gr vit choklad


Halvera kakorna och lägg dom i en skål. Smula dom med en stavmixer.
Klicka ner philadelphian och rör ihop till en lagom tjock konsitens och rulla sedan ihop till bollar.


Ställ in bollarna i kylen och låt dom svalna.


Smält den vita chokladen och doppa sen bollarna där i, sedan tillbaka till kylen för att stelna.








Morotsbröd med dinkel


1 pkt jäst för söta degar
5 dl mjölk
50 gr smör
2 msk vit sirap
2 stora grovt rivna morötter
1 tsk salt
4 dl vetemjöl special
7 dl dinkelmjöl med fullkorn


Smula jästen i en stor bunke. Smält smöret och häll i mjölken.
Häll en del av mjölkblandningen över jästen och låt det lösas upp. Tillsätt sedan resten av mjölken.


Tillsätt de rivna morötterna, saltet och sirapen.


Arbeta sedan ner vetemjölet följt av dinkelmjölet, låt assistenten jobba i minst 5 minuter.


Jäs degen i 40 minuter.


Platta ut degen i en långpanna, antingen smord eller med bakplåtspapper. Skär fyrkanter med en vass kniv och låt degen jäsa i 40 min till.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min på 225°C


Semlor



1 pkt jäst för söta degar
175 gr smör
5 dl mjölk (3%)
2 tsk stött kardemumma
2 dl vit sirap
1 tsk salt
1,5 l vetemjöl special

Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och häll över mjölken och kardemumman. Värm till fingerljummet.
Lös upp jästen och tillsött sirap och salt.
Arbeta ner mjölet och låt assistent knåda degen i ca 15 min.

Låt degen jäsa 40 min. Knåda ut till bullar och låt sedan dom jäsa i 50-60 minuter till.

Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 6-8 minuter


Seg kladdkaka

50 gr smör
2 ägg
2 socker
1 dl farinsocker
0,5 dl matolja
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
En nypa salt
50 gr grovt hackad choklad



Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst.

Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd sedan ner växelvis med oljan och smöret. Börja och avsluta med mjölblandningen.
Häll smeten i en form.

Hacka chokladen grovt och strö över kakan.

Grädda i mitten av ugnen på 175°C i 30 min


RSS 2.0
Matbloggstoppen