Saffransscones

Brunchgott

7,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 dl råsocker
125 gr kallt smör

2 dl mjölk
1 pkt saffran
1 ägg

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Nyp sedan ner tärnat smör.
Koka upp saffran i mjölken, låt det svakna. Vispa sedan upp ett ägg i mjölken och häll ner i bunken.

Platta ut 2 stora tekakor på en plåt, skär ett fyrkantigt snitt. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite råsocker och flagad mandel.

Grädda 10 min i mitten av ugnen på 250°C





Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje

Vad spännande med saffran i sconsen. Det låter gott.

2010-12-19 @ 21:23:13
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Helena Ljunggren

Saffransscones låter sannerligen riktigt spännande.

2010-12-20 @ 11:57:19
URL: http://www.helenaljunggren.com
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så gott med saffran i scones

2010-12-21 @ 06:40:58
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen