Bästa lussbullarna


Förutom tomtemössorna blev det lussebullar idag.



Lussebullar:


1 pkt jäst
100 gr smör
5 dl mjölk
2 pkt saffran
2 dl vit sirap
1 pkt lätt kesella
0,5 tsk salt
17 dl vetemjöl special


Russin
Ägg


Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och saffranet. Värm till 37°C.


Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Tillsätt sirap, salt och kesellan följt av mjölet. Spara ca 1 dl.


Arbeta degen ordentligt, ca 5 min i assistent. Låt jäsa 1 dryg timme.


Forma lussebullar och jäs i 30 min till.


Stoppa ner russin och pensla lussebullarna med ägg. Grädda 5-8 min i mitten av ugnen på 225°C.


Tomtemössor av maräng


Jag har precis gjort färdigt årest första tömtemössor, det är min moster som alltid brukade göra dessa förut.




Tomtemössor:


4 äggvitor
5 dl florsocker
200 gr mald sötmandel


200 gr smör
1 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker


Mörkchoklad
Kokos


Vispa äggvitorna hårt, rör ner florsockret och vänd ner mandeln.
Klicka ut 1 msk på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 8-10 min på 200°C.


Ta ut marängen, låt svalna och dela sedan dom på mitten.


Bred på smörkräm, doppa mössorna i smält choklad följt av kokos.




Halloncupcakes och julinspirerade cupcakes


Sitter och dricker glöggté. Dagens cupcake blir en vaniljmuffin med osockrad hallonsylt och florsocker på toppen.






Senare ska jag baka pepparkakor och göra några julinspirerade cupcakes


Dagens cupcakes


Creamcheese frosting



Creamcheese frosting:

60 gr mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 gr philadelphia

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft fluffigt.
Vispa sedan ner philadelphiaosten.
Dela upp den i olika skålar och färga med valria karamellfärger.


Hello cupcakes!

Jag köpte Hello Cupcake i New York. En helt fantstisk bok för alla oss som gillar cupcakes. Jag gillar inte att äta dom, jag gillar att se och göra dom. Jag gillar pysslet..



Men de är lite för söta i smaken, jag gillar mest att äta "svenska" muffins..

Iaf.

Nu ska vi börja göra cupcakes här i bloggen!

Vi börjar med frosting.

RSS 2.0
Matbloggstoppen