Snabblimpa


1,2 l ljummet vatten
3 pkt jäst
1 pkt farinsocker
0,5 tsk salt
3 ägg
1 pkt rågsikt
Vetemjöl special

Smula jästen i en bunke och häll över det ljumna vatten. Tillsätt farinsockret och lös upp.

Vispa ner äggen lätt och rör ner salt.

Arbeta ner rågsikten följt av vetemjölet. Det är lite olika på hur mycket vetemjöl som behövs men tillsätt lite åt gången och sluta när degen är tillräckligt tjock.

Låt jäsa 30 min under bakduk.

Baka sedan till 6 limpor, låt jäsa 20 min till.

Pensla med uppvispat ägg och grädda 15-20 min i mitten av ugnen på 225°C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen