Chokladbräck m polkagris





/
300 gr mörk choklad
200 gr vit choklad
1 påse hårda polkagrisar

Smält den mörka chokladen i ett vattenbad och häll över en plåt el liknande med folie/bakplåtspapper.

Ställ in i kylen och låt stelna.
Smält den vita chokladen och hacka upp polkagrisarna.
Bred över den vita chokladen och strö sedan över polkagrisbitarna.

Chokladkaka med kokos




5 dl socker
4 ägg
200 gr smör
3 dl mjöl
8 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker

Kokosöverdrag:

1 påse kokos
1,5 dl grädde
6 msk smör
2 dl socker
1 dl sirap

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda de torra ingredienserna. Blanda ner tillsammans med smöret i smeten. Häll ner smeten i en långpanna och grädda i mitten av ugnen på 200°C i 15-20 min. Låt kokossmeten sjuda i 5 min och bred sedan över kakan.
Sätt sedan in i ugnen igen i ytterliggare 10 min.

Snabblimpa


1,2 l ljummet vatten
3 pkt jäst
1 pkt farinsocker
0,5 tsk salt
3 ägg
1 pkt rågsikt
Vetemjöl special

Smula jästen i en bunke och häll över det ljumna vatten. Tillsätt farinsockret och lös upp.

Vispa ner äggen lätt och rör ner salt.

Arbeta ner rågsikten följt av vetemjölet. Det är lite olika på hur mycket vetemjöl som behövs men tillsätt lite åt gången och sluta när degen är tillräckligt tjock.

Låt jäsa 30 min under bakduk.

Baka sedan till 6 limpor, låt jäsa 20 min till.

Pensla med uppvispat ägg och grädda 15-20 min i mitten av ugnen på 225°C

Toscatårta


Jag gillar att baka själv, på riktigt från scratch, men den här är väldigt lättgjord och smarrig. Bakade den till mamma och hennes arbetskompisar igår.



http://www.kungsornen.se/Produkter/Bakning/Bakmix/?pid=591


Trillingnöt



Trillingnöt

100 gr hasselnötter
200 gr mjölkchoklad

Rosta hasselnötterna i ugnen och gnid bort skalet i en handduk. (Eller köp färdigskalade hasselnötter från ICA)

Smält hälften av chokladen i vattenbad och vänd ner nötterna.

Lägg ihop 3 och 3 och låt stelna.

Smält sedan resten av chokladen och doppa trillingnötterna, låt stelna.

Chocolate Crackers

 



100 gr mörk choklad

2 dl vetemjöl
60 gr smör
1 nypa flingsalt
1,5 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk kardemumma
3 msk kakao
0,25 dl mjölk
1 ägg

 

Strösocker
Florsocker

Smält chokladen i ett vattenbad och låt det svalna något.

Vispa farinsocker och smöret, tillsätt chokladen och sedan ägget följt av vaniljsocker och kardemumma.

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.

Rör ner i smörblandningen. Tillsätt mjölken.
Gör en rulle av degen och låt den stå i kylen några timmar.
Dela den sedan i 20 bitar, rulla ihop till bollar. Rulla i socker och florsocker.
Lägg på en plåt och platta till
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min på 175°C

Rocky Road


Pistagenötter
Saltade jordnötter
Dumle
Mini marshmallows
Mörk choklad

Blanda ihop nötterna, delad dumle och minimarshmallows med den smälta chokladen.
Bred ut på ett bakplåtspapper och ställ in i kylen för kylning

 


Mozartkulor

Det här ett väldigt lätt recept som resulterar i riktigt gott "godis".



Mozartkulor:

Nougat
Mörk choklad
Mandelmassa

Dela nougaten i bitar, tryck ut mandelmassa och rulla in nougarten.
Kyl i kylskåp en stund och doppa sedan bollarna i smält choklad.
Tillbaka till kylen.


Leilas Jul

Hemma från träningen.
Jag sitter och tittar på Leilas jul på TV4play, skriver en lista på saker jag ska baka imorgon. Dricker julté, äter mackor och popcorn. Rätt skönt!

RSS 2.0
Matbloggstoppen